Lyssna och ta del, precis när det passar dig!


Du hittar alla våra digitala utbildningar längst uppe till höger i menyvalet. Klicka på "Alla utbildningar". Vill du logga in till din utbildning, välj "Logga in". Nedan får du mer information om just den här utbildningens innehåll, om lärplattformen Teachable och om att betala via faktura.


Vill du ha kunskap om vanliga reaktioner efter svåra händelser och vad de beror på? Vad som är viktigt att göra på en arbetsplats för att minska den psykiska skadan efter en svår händelse?

Då är du på precis rätt ställe!


Föreläsningen är ca 2 h 15 min lång. Du kan lyssna igen på de delar du behöver höra igen för att förstå och känna trygghet, precis när det passar dig, under ett helt års tid!


Föreläsning: Reaktioner och återhämtning efter svåra händelser i arbetslivet


För vem?

Föreläsningen riktar sig till dig som vill öka din egen och/eller arbetsgruppens förmåga att hantera olika slags svåra händelser.

Föreläsningen bidrar med en mängd värdefulla råd för dig som är arbetsledare, chef, personalansvarig, skyddsombud, är verksam inom företagshälsovård eller som på annat sätt ger stöd till professionella efter svåra händelser. Den passar som en grundläggande orientering av krisstöd till personal, med fokus på just reaktioner och återhämtning efter svåra händelser.

Föreläsningen är även lämplig för dig som varit med om en svår händelse, eller som är inne i en återhämtningsperiod.


I Sverige är det ett krav i arbetsmiljölagen att chefer och arbetsledare har god kunskap om krisstöd och att det finns en fungerande plan för stöd till arbetstagarna efter svåra händelser.Följande tas upp i föreläsningen:


  • Vanliga källor till stress vid en svår händelse
  • Vanliga reaktioner efter oförutsedda svåra händelser och vad de beror på
  • Måste jag prata ut om jobbiga detaljer i det akuta skedet?
  • Kan reaktionerna slå tillbaka om jag inte bearbetar "på rätt sätt"?
  • Att hantera påminnelser efter en svår händelse
  • Att hantera skuldkänslor och skam
  • Exempel på positiva strategier som kan främja din återhämtning
  • Exempel på strategier som kan vara negativa och öka risken för skada
  • Hur du vet att mer hjälp behövs
  • Positiva exempel på vad en arbetsgivare kan göra


Tidsåtgång: Omkring 2 timmar 15 min


Hur fungerar den digitala föreläsningen?

Du kan pausa, spola fram och lyssna precis i din egen takt. I vissa fall kan arbetsgivare tänka sig att betala för ditt deltagande, så hör gärna efter om detta är möjligt för dig/er. Föreläsningen kan köpas av både enskilda och grupper.

Du loggar in i menyn längst uppe till höger på den här sidan. Här kan du också se hela vårt utbud av digitala utbildningar, när du klickar på rubriken "Alla utbildningar".


Du som ska lyssna till den här föreläsningen bör känna efter att du mår så pass okej att du är redo att höra information om olika slags reaktioner efter svåra händelser, förklaringar till dem, och råd gällande återhämtning. Du kan ta pauser när du behöver. Kunskapen kan bidra till att förstå dina reaktioner, vägar till mer hjälp när du behöver det, och till en ökad känsla av kontroll och trygghet.


Om föreläsaren:

Föreläsare heter Sara Johansson. Sara är beteendevetare och författare samt tidigare rådgivare vid internationella Röda Korset med krisstöd som expertområde. Sara har omfattande praktisk erfarenhet av att arbeta med stöd till professionella efter olika slags svåra händelser och är en erfaren föreläsare.

Du kan läsa mer om Sara Johansson på creativemammals.se samt hos bokförlaget Natur & Kultur.


Om åtkomst och lärplattformen Teachable:

Du behöver en fungerande uppkoppling till internet för att ta del av innehållet. Föreläsningen består av skriftliga översikter och sammanfattande bilder av innehållet, tillsammans med föreläsarens tal. Den gör sig bäst i en dator eller laptop med ljudet i högtalarfunktion. Använder du en äldre webläsare och stöter på problem, ladda då ned Google Chrome och öppna föreläsningen i denna webbläsare.

Lärplattformen Teachable är ett tryggt och säkert sätt att delta i utbildning. Den används av miljoner människor globalt. Krypteringssystem skyddar dina data och dina personuppgifter. Dina uppgifter ges inte ut till tredje part.

Vissa ord kan vara på engelska när du navigerar inne på lärplattformen, men hela föreläsningens innehåll är på svenska.


Mer information, faktura och inköp till större grupper:

Önskar du mer information, att betala mot faktura eller vill köpa utbildningen till större grupper, är du varmt välkommen att kontakta oss på [email protected], eller sänd ett sms med en kort beskrivning av ditt ärende till 0736-79 31 16, så ringer vi upp dig så snart som möjligt. Vi svarar inom 1-3 arbetsdagar.

Var vänlig uppge vilken utbildning det gäller, önskat antal deltagare och era fakturauppgifter, inkl. eventuellt kostnadsställe/referens. Du får sedan en kod som respektive deltagare kan logga in gratis med.

Många arbetsplatser berättar om stora mervärden då flera i en grupp eller verksamhet går utbildningen samtidigt.

Köp din plats här


300 kr

Föreläsning -- Reaktioner och återhämtning efter svåra händelser i arbetslivet

Reaktioner, återhämtning och praktiska tips

Digital föreläsning med Sara Johansson -- beteendevetare och författare, en av de främsta experterna inom sitt område.